Lady Today, Business Lady Tomorrow Ediția a 2-a

                                  Lady Today, Business Lady Tomorrow Ediția a 2-a

10-14 Martie 2014

Cea de-a doua ediţie a evenimentul a avut loc în perioada 10-14 martie 2014 – timp de cinci zile consecutive, fiecare zi fiind dedicată unui aspect important inițierii unei afaceri, aspect ce a fost dezbătut atât din punct de vedere 1teoretic cât și practic, de oameni deosebiți, pe care i-am luat drept modele.

Pentru a porni la drum cu putere, prima zi a fost una a motivației și dezvoltării personale. Astfel, sala s-a umplut de o stare de bine, prin prezența a două femei de afaceri care și-au creat propria rețetă a succesului, Cristina Varo și Mihaela Bar. Coach și trainer, Cristina susține că “talentul meu este să îi însoțesc pe alții pentru a-și redescoperi încrederea în sine, echilibrul personal și bucuria de a trăi”. De la ea am învățat pașii cheie care stau la baza evoluției noastre pe plan profesional. Mihaela Bar, al doilea speaker din acea zi, este o femeie de succes, care și-a luat viața în mâini, nu a dat niciodată înapoi și mai presus de toate, a reușit datorită voinței. Discuțiile cu oameni echilibrați și îndrăgostiți de viață combinate cu jocuri de cunoaștere între participanți, au dat startul unor zile cu mult potențial.

Și cum fiecare zi are parte de o tematică diferită, ziua II a fost alocată Marketing-ului, pentru a facilita înțelegerea impactului pe care acesta îl are asupra unei afaceri, indiferent de mărimea  și domeniul de activitate. Speakerii, experți în acest domeniu, fără îndoială, au reușit să 4clarifice orice nelămurire apărută în sală. Olga Stanciu – aflată în bordul Jolidon de 20 ani, a provocat participanții, demonstrându-le că ,,fără pasiune și dorință de a îndrăzni și a crede că visele pot deveni realitate, nu se poate conjuga verbul ,,a munci” ”. Mai apoi, întreaga scenă i-a aparținut lui Călin Biriș, care a vorbit cu pasiune despre cum Marketing-ul a devenit o parte a identității sale și despre cum a reușit să răzbată prin numeroasele provocări ale profesiei.

 

2

Ziua III – Imagine. Această zi a fost dedicată imaginii pe care orice entitate aflată la început de drum trebuie să o creeze. Creativitatea este unul dintre punctele forte ale antreprenorilor, aceștia fiind mereu preocupați de inovație și de testarea unor lucruri mai puțin convenționale. Cele mai grăitoare exemple în acest sens au fost Geta Ungurean, Bogdan Pandea – Captain Bean și Oana Vedinaș –  Photography.

Fără o atentă analiză a domeniului juridic  întocmită înainte de a porni la drum, se poate ajunge la o serie de greșeli care îl va costa timp și resurse financiare pe tânărul antreprenor. De aceea, ziua IV a fost dedicată detaliilor din acest domeniu, oferite de Oana Luca, un consacrat specialist în lumea contabilității și auditului. Apoi, în continuare, ziua V a venit în consolidarea precedentei, prin informații financiare care sunt în mod obligatoriu de luat în considerare în momentul înființării unui start-up.

9

Gala din seara ultimei zile a evenimentului a fost un prilej de împărtășire a impresiilor și de gustare a cupcakes-urilor tematice oferite de Alors, alături de partenerii organizației, traineri, profesori ai facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și participanții proaspăt deveniți absolvenți ai programului.

7

Am avut alături de noi speakeri profesioniști, personalități deosebite precum Cristina Varo, Mihaela Bar, Olga Stanciu, Călin Biriș, Geta Ungurean, Oana Luca, Carmen Cebuc, Eliade Rotariu, dar și tineri care au pus deja bazele unor afaceri și de la care am aflat cum au crescut și cum s-au dezvoltat ca și antreprenori.

Am avut plăcerea de a avea alături de noi peste 65 de participanți. Aceștia au avut parte de premii din partea sponsorilor și partenerilor noștri, însă nimic nu se compară cu valoarea dezvoltării lor personale şi profesionale acumulată în decursul săptămânii petrecute alături de noi.

6

Prin acest proiect ne-am propus să ajutăm noile generații să-și dezvolte o idee cât mai justă despre primii pași în pornirea unei afaceri.

 

Echipa BLC.

 

 


Translate »