Category Archives: Gândim Business

 • 0

Premiile Excelenței în Educație

Category : Gândim Business

CSR-Afis

Asociația Business Ladies Club Cluj va fi prezentă la cea de-a VII­-a ediţii a Congresului Studenţilor din România, unde vor fi decernate Premiile Excelenţei în Educaţie, evemiment ce va avea loc în data de 17 mai 2014.

Premiile Excelenței în Educație este o competiție care premiază calitatea și excelența în educație. Evenimentul își propune să aducă împreună studenți, profesioniști și personalități ale societății academice din România pentru a facilita dezvoltarea unui nou model de societate în țara noastră. În cadrul acestei competiții se pot înscrie studenți din instituții de învățământ din România care aparțin domeniilor prezentate în cadrul categoriilor de concurs.

Concursul dispune de un număr de zece categorii la care studenţii se pot înscrie. Acestea sunt:

 • Premiul  pentru  cel mai  bun student  din domeniul: Tehnologia Informaţiei,
 • Premiul  pentru cel mai bun student din domeniul: Sănătate,
 • Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Economie și Business,
 • Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sport,
 • Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Inginerie,
 • Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Drept,
 • Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Arte,
 • Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Științe Sociale,
 • Premiul pentru cel mai bun student  din domeniul: Științe Exacte și Științe  ale Naturii,
 • Premiul pentru  cel mai  bun student din domeniul: Științele comunicării.

Printre  condiţiile  de  eligibilitate se  numără  calitatea  de student  al  unei instituţii  de  învăţământ superior  din  România,  media  anului  universitar  2012/2013  să  fie  minimum  8,  performanță  și recunoașterea meritelor în comunitatea academică, precum şi participare la activităţi extracurriculare. Pe de altă parte, nu sunt considerate eligibile aplicaţiile unor persoane care au fost implicate în scandaluri publice.

Un candidat poate fi recomandat de către o altă persoană prin completarea formularului de la categoria  “Recomandă  un  student”,  urmând  să  fie  contactat  de  către  organizatori  pentru  înscrierea oficială în  concurs. Înscrierea se realizează  după ce un participant  va  accesa formularul  disponibil pe site.

Criteriile  de  evaluare  a  aplicațiilor  pentru  Premiile  Excelenței  în  Educație  fac  referire  la:

 • Performanţe în domeniul respectiv;
 • Implicare în proiecte ce au adus un beneficiu comunităţii din care face parte;
 • Distincţii şi participări  la  evenimente academice;
 • Implicarea sau iniţiere  de  proiecte de  educaţie nonformală;
 • Impactul  asupra  sistemului  educaţional,  coerenţă,  originalitate  şi  creativitate.

Calendarul Competiției
Perioada de înscrieri: 7 aprilie 30 aprilie 2014
Perioada de jurizare: 5 – 11 mai 2014
Decernare premii: 17 mai 2014

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați: www.congresulstudentilor.ro

Uniunea Studenților din România este o federație la nivel național, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi Municipalități şi Universități. USR este reprezentată în Consiliul Economic și Social din România.


 • 0

Lady today, Business Lady tomorrow! Ediția II

Cover Photo

 

În lumea aceasta întâlnim două tipuri de oameni – cei ce vor să lucreze o viață întreagă ca și angajați sau liber-profesioniști și cei care vor să atingă independența financiară prin intermediul unei afaceri. În realizarea acestui obiectiv e nevoie atat de mentori spirituali sau oameni cu experiență în domeniul spre care ne axăm, dar și de profesori și traineri specializați, dispuși să ne ghideze fiecare pas spre adevăratul succes profesional.

Societatea are nevoie de tineri dezinhibați și dornici de a ajunge „cineva”. Astfel, echipa BLC, motivată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor înspre a realiza ceva deosebit, a pus fundamentele acestui proiect prin care își propune să ajute noile generații să-și dezvolte o idee cât mai justă despre primii pași în pornirea unei afaceri. Proiectul se va desfășura timp de cinci zile consecutive (10-14 martie 2014, ora 16.00- 19.30, vineri 15.00-18.00, gala 19.00-21.00), fiecare zi fiind dedicată unui aspect important inițierii unei afaceri ( Dezvoltare personala, Marketing, Imagine, Aspecte juridice, Aspecte financiare).

În cadrul fiecărei zile vor exista atât dezbateri realizate din punct de vedere teoretic cât și practic. Întreagă săptămână va fi încununată de succes datorită trainerilor deosebiți care ne vor împărtăși cunoștințele și experiența lor!

Ultima zi se va încheia cu o gala . În cadrul galei vom avea ca invitaţii toţi partenerii şi sponsorii noştri, trainerii, profesorii facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, precum și participanţii proiectului.

Nu ezitați să vă înscrieți în cadrul acestui proiect. Locurile sunt limitate, iar utilitatea este infinită!

Accesul în cadrul evenimentului se va face doar pe bază de invitaţie, pe care membrii BLC o vor trimite celor care vor fi selecționați în urma  completării formularul online până vineri, 7 martie 2014, ora 23:59. 


 • 0

Cum faci față primului interviu?

Category : Gândim Business

Ce este important să știi?

1) Pentru un interviu trebuie să te PREGĂTEȘTI din timp! Află cât mai multe informații despre angajator și despre funcția pentru care optezi. Este important să-ți alegi ținuta potrivită și să fii punctual. Primele 5 minute ale interviului SUNT CRUCIALE! Salută-ți interlocutorul, prezintă-te, strânge-l de mână!

Zâmbește-i, privește-l în ochi și adoptă un stil politicos și conservativ!

2) Primul ingredient care îți asigură o parte de succes e ÎNCREDEREA ÎN TINE!  Capitalul de care dispui la moment sunt cunoștințele, calitățile și competențele acumulate, deci… FOLOSEȘTE-TE DE ELE!

3) Analizează temeinic ceea ce știi să faci, la ce nivel, pe ce se bazează succesul tău de până acum și care sunt aspectele pe care știi că ai putea să le îmbunătățești.

4) Acordă-ți o mică pauză înainte de a răspunde, pentru a-ți pune ideile în ordine!

5) Poți să ceri clarificări, înainte de a răspunde la întrebări.

Important! Pentru fiecare post există (pe net, pe site-ul firmei) o descriere. E un avantaj să o cercetezi și să-ți selectezi „competențele personale” în dependență de descrierea postului dat.Vorbește despre activitățile tale relevante, spune despre rezultatele pe care le-ai avut.

Angajatorul vrea să vadă cât de repede vei învăța și te vei integra în companie. Atenție la negocierea PREȚULUI!…răspunsul trebuie să fie NEGOCIABIL, prezentați-vă minimul de existență.Trebuie să știi TOT ce conține CV-ul tău, ai putea primi întrbări pe baza lui.Dacă ești întrebat care-ți sunt punctele slabe, un răspuns potrivit ar fi: „Mereu e loc de mai bine” e un răspuns „inteligent”.

Și la final, îți amintesc scopul tău principal: EȘTI CEA MAI POTRIVITĂ PERSOANĂ PENTRU ACEST JOB!

Material realizat de: Natalia Ermicioi


Translate »