Business Ladies Interview

  • 0

Business Ladies Interview

Category : Evenimente

Deşi au trecut câteva luni de la evenimentul marca Business Ladies Club – „Lady today, business lady tomorrow”, ediţia a II-a, nu trebuie să uităm să le mulţumim partenerilor noştri.

Un actor important în promovarea evenimentului a fost şi Alexandru Ţiff, fondator al primei platforme dedicate exclusiv evenimentelor de business şi dezvoltare personală din România şi nu numai.

alexandru tiff

În cele ce urmează, vom încerca să aflăm mai multe lucruri despre această platformă online, direct de la fondatorul său. Aflăm că principalul scop al Evenimentebiz.ro este de a centraliza într-o formă online, uşor de folosit, a informaţiilor despre evenimentele specifice oamenilor de afaceri.  Această are o dublă utilitate: atât rol de informare cât şi oferirea posibilităţii de a posta evenimente gratuit de către organizatorii acestora.

 

  • Erai student în anul 3 la finanţe-bănci, una dintre cele mai grele secţii ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca. Cum ţi-a venit ideea lansării unei astfel de platforme online? Printre cursuri, seminarii, pregătirea lucrării de licenţă, se pare că ai avut timp şi pentru tine – pentru a face ceva diferit. Este cunoscut faptul că studenţii cu greu se despart de rutină zilnică pentru a face şi altceva. Aveai plănuită această lansare de mult timp?

R:  Ideea unei astfel de platforme mi-a venit de fapt dintr-o nevoie personală. În primul an de facultate, după ce am a ajuns în Cluj-Napoca, am început să fiu foarte pasionat de dezvoltarea personală, evenimente şi de tot ce înseamnă mediul de business. În principal, evenimentele la care participăm le găseam pe facebook, dar foarte târziu, de obicei când mă invită cineva iar principalul dezavantaj este că acestea nu sunt centralizate după anumite criterii.

Ideea unei platforme care să rezolve o astfel de nevoie mi-a venit abia la începutul anului trei de facultate, dar m-am răzgânit de mai multe ori să o concep deoarece considerăm că sunt limitat atât tehnic, deoarece nu deţin cunoştinţe superioare de programare cât şi de timp, fiind ultimul an de facultate… dar asta a fost doar o autolimitare. După ce am discutat cu mai mulţi prieteni din domenii diverse de activitate şi am primit feedback pozitiv, am desfăşurat şi un mic survey în rândul persoanelor care ar putea fi interesate de un astfel de website şi din nou reacţiile au fost pozitive. Decizia de a face această platformă am luat-o într-o seară, când am găsit o soluţie tehnică şi mi-am fixat mult mai bine în minte ceea ce vroiam să fac. Am început să lucrez efectiv la ea la începutul lunii decembrie 2013, iar în 27 ianuarie 2014 era “up and running”. Legat de timp, consider că fiecare dintre noi găsim câteva ore sau minute în fiecare zi pentru a face suplimentar ceva, totul e să optimizezi mai bine activităţiile… şi mai ales să vrei!

  • Imediat după lansare, ai primit feed-back pozitiv din partea unui post de radio. Au mai fost şi alte aprecieri despre care vrei să ne zici câteva cuvinte?

R:  Nici mie nu mi-a venit să cred cum în a două săptămână după lansare, într-o zi m-a contactat telefonic Bogdan Şerban să-mi spună că ar dori să am o intervenţie telefonică chiar în ziua respectivă, în cadrul emisiunii “Îmi place să LogOut cu Bogdan Şerban” despre platforma evenimentebiz.ro. A fost o experienţă pe cât de emoţionantă, pe atât de interesantă. Feedback pozitiv am primit şi încâ primesc din partea prietenilor şi personaelor care fie folosesc deja site-ul sau îl accesează pentru prima dată. Probabil cel mai satisfacator moment a fost când o companie din Belarus m-a contactat în vederea stabilirii unui parteneriat media pentru un eveniment axat pe e-commerce şi IT (Meet Magento).

2

Ne-am bucurat să vedem că la dată de 1 septembrie 2014 a fost lansat şi primul număr al revistei online evenimentebiz, care cuprinde pe lângă principalele evenimente din această toamnă şi câteva interviuri şi articole la care au contribuit persoane relevante din nişă evenimentelor de business şi dezvoltare personală, precum Lorand Soares-Szasz, Ovidiu Oltean, Victor Miron şi Mircea Vădan. Revista online poate fi citită   aici –> revista evenimente biz 

  • Când va apărea următorul număr?

R: Să fiu foarte sincer nu pot să spun încă o dată sau nici măcar o perioadă aproximativă. Din nou, şi revista online a fost ceva foarte spontan, deşi aveam ideea de mai demult. În luna august deoarece aveam cam (prea) mult timp liber şi mă plictieam, cochetăm cu ideea de o face deşi nu ştiam ce presupune exact acest lucru. După două zile de teste şi multe “schiţe” am luat decizia de a concepe, iar ca deadline mi-am propus 1 septembrie deşi era deja jumătatea lui august, deoarece dată marca începerea toamnei, iar acest prim număr cuprinde cele mai relevante evenimente din acest sezon. Noul număr va apărea probabil la începutul anului viitor, dar acest lucru e foarte condiţionat de cum evoluază lucrurile…

  • Ce urmează? Din câte am reuşit să descopăr, ne pregăteşti o surpriză marca evenimentebiz. Ne poţi da mai multe detalii?

R: Da, în luna octombrie evenimentebiz va organiza primul eveniment propriu, în colaborare strânsă cu  BVBBroker.com. Acesta, întâmplător sau nu, combină cele două preocupări şi pasiuni ale mele: finanţele şi evenimentele de business. Prin intermediul acestuia, cei interesaţi vor învăţă de la traderi şi analişti cum se tranzacţionează pe bursă, dezvoltând astfel capacitatea de a analiza şi anticipa evoluţia acţiunilor, mărfurilor, indicilor bursieri şi a valutelor. Mai exact vor află cum pot profita de pe urmă aprecierii sau scăderii preţului acestora. Cursurile se vor desfăşura pe parcursul a mai multor zile fiind într-o mare măsură practice şi vor cuprinde informaţii de la noţiuni de baza până la elemente privind analiza tehnică şi fundamentală a strategii de investiţii, construirea unui portofoliu, managementul banilor şi multe altele… deci se anunţă foarte interesant, mai ales că va fi un eveniment unic în această toamnă pentru piaţa din România. Mai multe informaţii în curând pe evenimentebiz.ro, so stay tuned!

  • Ştim că ai fost admis la masteratul de Bănci şi pieţe de capital, din cadrul departamentului de Finanţe. Ce planuri de viitor ai? Dacă se dovedeşte faptul că evenimentebiz.ro va fi o afacere profitabilă ai renunţa la tot pentru a o dezvolta, pentru a-i dedica tot timpul?

R: Pentru viitor, plănuiesc o carieră în domeniul financiar şi foarte probabil multe proiecte în acesta. Deocamdată evenimentebiz pentru mine e un hobby, unul cu foarte multe beneficii dar nu îl pot consideră neapărat un startup. Dacă va ajunge o afacere profitabilă, cu siguranţă voi dori să o dezvolt şi să o extind spre alte domenii tot din nişă de business.

Noi îţi mulţumim şi îţi dorim mult success în tot ceea ce vei face de acum încolo.

Vă invităm să accesaţi platforma aici http://evenimentebiz.ro/  şi   https://www.facebook.com/evenimentebiz.ro adăugând faptul că misiunea acesteia este de a contribui la educaţia şi dezvoltarea personală şi profesională a oamenilor de afaceri prin furnizarea de informaţii relevante despre evenimentele organizate pentru aceştia.

Danciu Adelina-Daniela


Leave a Reply

Translate »